ANAMUR’DAN YAŞANMIŞ HİKÂYELER -2
Bir zamanlar Bozyazı’da kıran kırana bir yerel seçim yapıldı. Eski belediye başkanının Ankara’dan bir bürokrata MHP’den aday olup CHP’nin oylarını bölmesi için rüşvet verdiği dedikodusu yayılınca köylülerden biri cevap vermiş: Ben o dediğiniz adamı (MHP adayından söz ediyor) lokantada kuru fasulye yerken gördüm. Rüşvet yeseydi, kuru fasulye değil, kebap yerdi.
Kıssadan hisse: Halkın da gerçeği bulma konusunda kendine göre ölçütleri vardır.
KİM OLSA GÖSTERİR
Rahmetli Hüsnü Şeftali anlatmıştı:
Anamur’da safça biri Ankara’ya gidiyormuş. Anamur’un ünlü dalgacılarından birine (İsmi bende mahfuz, söylemişti Şeftali) “Bana demiş İbram Tuna’nın adresini verin de yanına uğrayayım.” O da “Get yav, demiş Ankara böyük bir yer değil. Kime sorsan sana İbram Tuna’nın adresini gösterir. Adam Ankara’da otobüsten inmiş, azıcık ileri doğru yürüdükten sonra önüne gelen ilk kişiye tipik Anamur ağzıyla “Oy Arkadaş! Sen İbram Tuna’nın evini bilin mi?” diye sormuş. Tesadüf bu ya o da Anamur’dan biriymiş. “Bilirin, gel!” demiş ve hiç bildirişlik vermeden götürüp adamı İbrahim Tuna’ya teslim etmiş.
Adam Ankara’da işini görüp döndükten sonra Anamur’da uzun zaman “Yav bu İbram Tuna ne meşhur adammış? Koca Ankara’da ilk sorduğum adam tanıdı, beni alıp doğruca onun evine götürdü.” deyip durmuş.
NOT: Burada sözü edilen İbram Tuna Merhum Avukat İbrahim Tuna’dır. O zamanlar Ankara’da Hukuk Fakültesi’nde okuyormuş.
DERLEYEN:
Hüseyin DENİZ
Emekli Edebiyat Öğretmeni
hdeniz33@hotmail.com
Bu haber 2256 defa okunmuştur.