anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 47  
»Bugün 595  
»Toplam 14593384  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.97.9.170
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

Tarih 03 Mart 2025, 01:55 Editör

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği MEŞYAD üyesi Şair Kemal KARSLI'yı anma programı düzenledi.

                  MEŞYAD’DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

 

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği MEŞYAD üyesi Şair Kemal    KARSLI’yı anma programı düzenledi.                           

Şair Kemal KARSLI

 
            MEŞYAD Faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Okullarda düzenlenen Öğrenci Şair ve Yazar Buluşmaları, tiyatro çalışmaları, çocuk şiirleri yazma atölyesi ve Çocuk Hikâyeleri atölyeleri faaliyetlerini sürdürüyor. Bu etkinliklerin yanı sıra her hafta MEŞYAD Salonunda düzenlenen şiir günlerinde bu sefer de Dernek üyelerinden Merhum Şaiir Kemal Karslı’yı MEŞYAD şiir, konuşma ve onun kişiliğini anlatan bir programla andı.

      

 MEŞYAD Başkanı Mustafa DOĞAN program öncesi çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Kemal KARSLI ile duygu ve düşüncelerini de dile getirdi. MEŞYAD’ın bir aile ve dostlarını, derneğe emek verenleri unutmayan bir vefa kurumu olduğunu hatırlattı.

  

 

      

 

Programı sunan ve hazırlayan Nurhan YILDIZ BAKANER ise Şair KEMAL Karslı’yı unutmadığını “Hanım Ağa” şiir kitabının ismini kendisine itaf olarak verildiğini belirtti. Hocalık ve şiiri öğreten kişi olarak ondan çok yararlandığını ve aynı işyerinde çalıştıkları için fırsat buldukça şiir ve edebiyat üzerine sohbet ettiklerini belirtti.

 Nurhan YILDIZ BAKANER program açılışında yaptığı sunumda şöyle dedi:

“Büyük şairleri anlatmak kadar yazmak da zordur. Hele hele Hanım Ağa olarak yazmak işi daha da zorlaştırıyor. Her şairin kendine özgü bir anlatım biçimi ve yaşam şekli vardır. Demek ki ilham perisi dedikleri; aslında şairlerin hayata bakış açıları ve derin hayal güçleri olsa gerek. Her ne kadar yaşam tarzını bilmesek de, onları bize en güzel tanıtan anlamlı sözleri ve doyumsuz şiirleridir. Ben de güzel insan Kemal Karslı’yı yazarken ne kadar zorlanırsam zorlanayım; duygu danışmanım, yürek dostum dediği kişi olarak edebiyata, sanata ve sanatçıya olan aşkını birebir anlatımlarından yola çıkarak dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Ben Kemal Karslı’yı 2006 yılında İstanbul’dan Mersin’e döndüğümde tanıdım. Aynı iş yerinde çalıştığımız için sohbet etme şansımız oluyordu. Bir de işin içine edebiyat, emek, iş gücü ve sendika temsilciliği girince, paylaşımlarımız daha bir coşkulu hale gelirdi. Hele hele şiir konusu açıldı mı gözümüz hiçbir şeyi görmezdi. O benim öğretmenimdi, ben de onun en iyi öğrencisi. İlk kitabını yazarken hemen hemen her yazdığı şiiri önce benimle paylaşır, sonra sesli okutturur ve nasıl bulduğum konusunda fikrimi alarak yorumlamamı isterdi. Her ne kadar kitabında ismim bulunmasa da hem editörüm hem de duygu danışmanım diyerek beni şımartırdı. Aslında o zamanlar ne şairim ne de yazar ama iyi bir okuyucu olduğumu biliyordu.

Onun şiirlerini okuduğumda beni en çok etkileyen şey hayal dünyasının genişliği ve duygularındaki yoğunluktu. O yoğunluğu betimlemelerindeki keskinlikle birleştirince onun iç dünyasındaki acıyı yüreğimde hissediyor ve içim ürperiyordu. Şiirlerine kattığı sözcükler imgelerle taçlanırken, toplumun sorunlarına ürettiği pratik çözümler karşısında şaşırıp kalıyordum. Kendi düşüncesi de “sanatçı kendi güllerini başkalarının dikeniyle kanatamadığı gibi kimsenin de bunu yapmasına izin vermez” cümlesindeki keskinlikte ve büyük üstatlardan fark yok dedirtecek nitelikteydi.

O kadar kendine özgü imgeleri ve güçlü bir kalemi vardı ki ben ona büyük şairim demekten kendimi alamazdım. Ne de olsa Kabataş Lisesi gibi saygın bir okulda okumuş üstelik büyük üstatlardan ders almış birinden söz ediyoruz.” dedi.

 Ara sunumlarda onun edebi kişiliği hakkında geniş bilgiler sunulmasının yanısra hayat Hikâyesi de MEŞYAD Başkanı Mustafa DOĞAN tarafından dinleyicilere aktarıldı.

MEŞYAD’da bulunan şair, yazar ve misafirlerde duygu ve düşüncelerini belirterek ardından Kemal KARSLI’ya ait bir şiiri seslendirdiler.

  

 
           Programda Şair Kemal Karslı’nı kızı da gelerek babasına olan duygu ve düşüncelerini ifade etti.
           

Program sonunda Kemal Karslı’nın kendi sesinden şiirler de dinlendi.

Ulaştırma Lisesinden öğrencilerin de programa katılıp şiir okumaları da programa ayrı bir güzellik kattı.

            Program fotoğraf çekimi ile son buldu.
           

 
                              

Bu haber 211 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KÜLTÜREL

MEŞYAD'DA NURETTİN GÜNAY 'IN İMZA GÜNÜ

MEŞYAD'DA NURETTİN GÜNAY 'IN İMZA GÜNÜ Mersin Şairler ve Yazarlar Derneğinde Şair Öğretmen Nurettin GÜNAY imza günü etkinliği yaptı.

MEŞYAD KURULUŞUNUN 30. YILINI KUTLADI

MEŞYAD KURULUŞUNUN 30. YILINI KUTLADI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Kuruluşunun 30. Yılını üyeleri ve misafirlerinin de katılımıyla yapılan bir etki...
    ÖMRÜMÜZ GEÇERKEN24 Nisan 2025

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi