anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 52  
»Bugün 1310  
»Toplam 14416636  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.226.94.64
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR

ARATOS ÖDÜLLERİ

Yakup BONCUK

08 Ocak 2016, 22:03

Yakup BONCUK

ARATOS ÖDÜLLERİ

Tarsus’ta yaşamını sürdüren kentin ulusal yazarlarından öykücü Remzi Karabulut’un  sanata  ve edebiyata yaptığı katkılar yadsınamaz.

Daha önce Can Yayınları ve Sel Yayıncılık gibi önemli yayınevlerinden kitapları çıkan yazarın; Kan, Kireç ve Lizbon adlı kitabı Granada Yayınları arasında çıkmıştı.

Türkiye’de yaşayan bir gençle Lizbonlu Esmeral’danın aşkı ekseninde dönen roman, aynı zamanda köksüzlüğün, direncin ve parçalanmışlığın öyküsü olarak algılanmıştı.

Yazarın, ayrıca, “Hep Doğruyu Söyleyen Yalanım Ben (Günce) Kadınlar Gülmemeli (Öykü) Acı Gösteri (Öykü) gibi kitapları da bulunuyor.

Bu önemli sanatçı ve yazarın kıymetini bizler pek bilemiyoruz ama Aratos  Dergisi sahip ve yazarları, okuyucuları çok iyi biliyor.

Çalışmalarını takdir ettiğim değerli bir yazar ve en önemlisi bilgili, kültürlü ve geleceği aydınlık bir yazar olan  Remzi Karabulut kardeşime  geçtiğimiz günlerde Aratos Kültür Sanatevi’nde 2015 yılının sanat ödülü verilmesi beni de duygulandırdı, mutlu etti.

Yazar Remzi Karabulut, “Aratos Ödülü’nü sanatıyla, savaşıyla direnen ve gözlerinin önünde çocukları öldürülen  kadınlar adına alıyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Tarsus’ta 2004 yılında yayın hayatına başlayan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi 2015 yılı “Aratos Ödülü” verildi. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan Aratos’tan alan dergisinin bu yılki “Aratos Ödülü”, Tarsus kültür yaşamına ve Türkiye edebiyatına katkılarından dolayı Tarsuslu Yazar Remzi Karabulut’a verilmesi gerçekten yerinde ve olması gereken bir adımdı.

Aratos Kültür Sanatevi’nde “Aratos Ödül” töreni öncesinde Aziz Nesin’in doğumunun 100. yılı anısına “Çağdaş Nasrettin: Aziz Nesin” belgesel filmi gösterildi. Ardından ödül törenine geçildi. 2015 “Aratos Ödülü”nü, daha önce bu ödülü 2011 yılında alan Çağrışım Tiyatrosu kurucusu ve yönetmeni Nihat Çapar tarafından yazar Remzi Karabulut’a takdim etti. Nihat Çapar, Aratos Dergisi ve Kültür Sanatevi’nin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek Remzi Karabulut’u kutladı.

Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık ise 12 yıldır yayımladıkları dergiyi Aratos Kültür Sanatevi’ne dönüştürerek kentin toplumsal ve kültürel yaşamına çok katkıda bulunmayı amaçladıkların vurgulayarak, “dört yıldır sürdürdüğümüz ödül geleneğini bu yıl da devam ettirerek, 2015 “Aratos Ödülü”nü Tarsus’a edebiyat dünyasına katkıda bulunan yazar dostumuz Remzi Karabulut’a vermekten onur duyuyoruz. Ona çabalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Çok güzel ve anlamlı olan “Aratos Ödülü”nü alan yazar Remzi Karabulut ise, kendisine bu ödülün layık görüldüğü için teşekkür ederken mutlu ve heyecanlıydı.

Karabulut  “Aratos Ödülü’nü alırken bir ev sahibi olarak, birazcık mahcubiyet, birazcık sevinç ama daha çok gururla alıyorum. Aratos Ödülü’nü sanatıyla, savaşıyla direnen ve gözlerinin önünde çocukları öldürülen beyaz leçekli kadınlar adına alıyorum” dedi.

Kültür ve sanatla ilgilenen okuyucularımız için  bilgi notuda vereyim. İlki 2011 yılında verilen Aratos Ödülünü o zaman  Tarsus Çağrışım Tiyatrosu yönetmeni Nihat Çapar almıştı. Daha sonraki yıllarda ise 2012 yılında “Aratos Ödülü” “Ahmet Bağ-Cumali Balcı Resim Atölyesi” layık görülürken 2013 yılı “Aratos Ödülü” uygun aday bulunmadığı için verilmemişti.

2014 yılı “Aratos Ödülü” Arkeolog Hüseyin Adıbelli’ye verildiğinde de çok yerinde ve uygun bir ödül verilmiş diye düşünmüştüm. Çünkü bir Tarsusludan daha çok Tarsus’un tarihi ve kültürel etkinliklerine duyarlı olan Hüseyin Adıbelli, gerçekten bu ödülü haketmişti.

Yine geride kalan  2015 yılı “Aratos Ödülü” de gerçekten bu ödülü hakeden bir isim olan  Yazar Remzi Karabulut’a verilmesini alkışlıyorum.

2016’NIN ADAYI KİM OLMALI?

Yıllardır kendi kulvarında ve alanında tek olan  Aratos Dergisini yayınlayan Uğur Pişmanlık kardeşimi de kutlarken, bu kadar emek ve çaba harcayan,  11 yıldır Aratos Dergisini yayınlarken yine geçtiğimiz yıllarda Aratos  Kültür Sanatevini açıp  Aratos Dergisi faaliyetleri kapsamında  Aratos Felsefe Okulunu açıp devam ettiren Uğur Pişmanlık kardeşimi de ben 2016 yılında Aratos Ödülüne aday olarak şimdiden öneriyorum.

Yakup BONCUK-Tarsus

Bu haber 1600 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
    ANA-DOLU... ANADOLU...12 Ocak 2025

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Anamur Sedir