anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 1225  
»Toplam 14340883  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.109.159
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR

NOKTA NOKTAM

Veli BİLİCİ

01 May?s 2014, 00:43

Veli BİLİCİ

           “NOKTA NOKTAM”

 

 “Başladı yine gönlümün

On yıl evvelki kanaması

Ne günlerdi o günler cancağızım

Ne günlerdi…

Sen, on yedisinde sevgilerin sisinde

Başı duman duman bir kız.

Ben, yirmi üstünde

Gönlü gördüğü her güzelliğe nişanlı

Ölesiye bir şair, ölesiye bir delikanlı.

Ne çabuk geçti zaman.

Hey gidi Dünya hey…”

                                       R.P.AKKOYUNLU

 

 Hayatımın büyük bir kısmını okumakla geçirdiğime inanırım ya da en azından öyle sanırdım. Meslek hayatımın da en az 3 yılını  Hatay İli; Erzin, Dörtyol, İskenderun ve Belen   İlçelerine hizmet ederek  geçirdim. Rıza Polat AKKOYUNLU’nun da bir şiir kitabını 2003 Ağustos ayında okumuştum. Okumuştum okumasına.  Ta ki 01 Nisan 2010 tarihinde İskenderun Belediyesi Kent Konseyi’nin Rıza Polat AKKOYUNLU ve Cahit Sıtkı TARANCI adına düzenlediği şiir dinletisini (Tesadüfen Bulundum) izlediğim an önümüzde İskenderun Körfezi olmasına rağmen ben  hakikatte duygu denizine dalmıştım… Nokta Noktam’la.

 

Sayın Zeren YORGANCI, 18,07,2011 günü akşam geç saatlerde sayfanızda( A.F.P. ‘de) yayınladığınız R.P.AKKOYUNLU’ya ait  “Nokta Noktam” adlı şiiri okudum, duygu yoğunluğu içinde A.F.P. sayfalarında dolaşırken  dur bakalım okurlardan nasıl  yorumlar gelecek diye bekledim. Adana ya da Güney edebiyat alanına çok yetenekli insanlar göndermiştir. Öyle ya Adana Okuyor… Güney Okuyor… Sayın YORGANCI anladım ki R.P. AKKOYUNLU, gerek Türkiye çapında gerekse Güney’de yeteri kadar tanınmamış ya da tanıtılamamıştır diye düşünmekteyim. Sizin sayfanız vasıtasıyla gündeme getirdiğiniz bu şiir için size özel bir teşekkür borcumu müsaadenizle arz edeyim önce efendim.

 

Hemen her insanımızın gönlünde yatan bir nota noktası mutlaka vardır. Aşka duyulan saygının, gizliliğin, mahremiyetin, özelliğin, güzelliğin ve gizliliğin   ifadesidir,  Nokta Noktam… Kısacası bir aşkın, en güzel aşkın, en güzel ifadesidir. Gençlerimizin (kız ya da erkek fark etmez) hatıra defterlerine, derslik duvarlarına, öğrenci sıralarına, tarihi mekanların duvarlarına, çeşme başlarındaki ağaçların gövdelerine yazdıkları nokta nokta koydukları  ya da isimlerin baş harflerini yazdıkları ifadelerdir, Nokta Noktam.

 

Ne yazık ki “Nokta Noktam” şiiri ya da “Bende Kalan Mektuplar” şiirleri  şairin kendisinden de önce öne çıkarak tanınırken 59 yıllık çok da uzun olmayan bir hayatı noktalayan Şair R.P.AKKOYUNLU rahmetli olalı da 41 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen halk arasında tanınmamaktadır. Bu ölüm tarihini neden belirtiyorum Sayın YORGANCI, bilirsiniz ki bizde insanlar öldükten sonra değer kazanırlar…. Bu suç kimindir? Ya da kimi suçlayacağız? Böyle bir düşüncem de yok. Ama yanlışın neresinden dönersek kardır hani…  Şiirlerinde aşk temasını işleyen ve hatta yaşadıklarını işleyen  şairi neden en azından Güney’de tanıtılmasına yardımcı olmayalım? İşte sizin sayfanız/yazınız güzel bir başlangıçtır. Ya Bismillah….  Öğretmen olduğundan, eserlerinin bazılarının bestelendiğinden, Yalancıdır Aynalar (S.Pınar) çok meşhur şarkının sözlerinin kime ait olduğundan bahsedelim. Yerine göre çok çok nüktedan biri olduğundan bahsedelim… Tanıyalım. Tanıtalım. Ne dersiniz efendim.

 

Nokta Noktam şiirinin yaşandığı yer  Bartın, şiirleştiği  yerin Ankara olduğunu düşlerim hep. Ayrıca nedendir bilmiyorum ama A.N. ASYA ile bir benzerlik bulurum aralarında. Belki de hicivlerinden. Belki de Bayrak  Şairi / Nokta Noktam Şairi. Yani şiirlerinin meşhurluğu kendilerini geçmiştir de ondan da diyebiliriz. Ya hicivlerindeki benzerliklerden ya da “hayır” kelimesini çok iyi kullanmalarından dolayı aralarındaki benzerlik….  İkisinin de Edebiyat Öğretmeni olmaları, ikisinin  de benzer konulardan  itiraz etmelerinden/her şeye evet dememelerinden benzerlik bulurum. İkisini de çok nüktedan bulurum…

 

Nüktedan dedim de  şairin şu beyiti  ile noktalayayım; Şairlerin ve şiir severlerin bir araya geldiği bir mekanda (yer adını hatırlayamadım) arkadaşları R.P.AKKOYUNLU’nun masasına kapalı bir kap içerisinde yıkanmamış tarladan koparıldığı haliyle çamurlu soyulmamış bir hıyar(salatalık) gönderirler garsonla. R.P.AKKOYUNLU’da bir kağıda şu beyiti yazarak onlara gönderir.

 

“Böyle şaka yapmazdın eğer beni bilseydin.  
Hıyara ne lüzum var kalkıp kendin gelseydin.” 

 

Kağıdı alan arkadaşları sitem için yanına doğru gelirken de şair onlara ; “Hop hop beyler, ben bir hıyar istemiştim, üç tane değil”  diyerek   nüktedanlığın  doruğuna ulaşır.(*)

 

(*)Bartın74Net –Muzaffer CELLEK - Şair ve Ressam Yücel AKTAŞ. 

 

Veli BİLİCİ

 Maarif Müfettişi

Bu haber 2221 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
    Günlük hayatın bir parçası, ölçü birimleri13 Kas?m 2024

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Anamur Sedir