anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 399  
»Toplam 14548724  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.136.254
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
ELEKTRONİK EŞYALARDA GERİ DÖNÜŞÜM

ELEKTRONİK EŞYALARDA GERİ DÖNÜŞÜM

Tarih 29 May?s 2012, 00:46 Editör

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, elektronik eşyaların geri kazanılması amacıyla '"Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları Yönetmeliği" hazırladı.

ELEKTRONİK EŞYALARDA GERİ DÖNÜŞÜM

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, elektronik eşyaların geri kazanılması amacıyla ''Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları Yönetmeliği'' hazırladı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, insan sağlığına ve çevreye zararlı olan maddeleri içeren bilgisayar, monitör, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, cep telefonu gibi elektrikli ve elektronik eşyaların belirli standartlar çerçevesinde geri kazanılması ve geri kazanılamayan atıkları ise uygun yollarla bertaraf etmek amacıyla ''Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları Yönetmeliği'' (AEEE) hazırladı.

 

Yönetmelik büyük ev eşyaları, küçük ev aletleri, bilişim ve telekomünikasyon ekipmanları, tüketici ekipmanları, aydınlatma ekipmanları, elektrikli ve elektronik aletler (büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere), oyuncaklar, eğlence ve spor aletleri, tıbbi cihazlar (emplantasyon ürünleri ve hastalık bulaşıcı temaslarda bulunan ürünler hariç), izleme ve kontrol aletleri ve otomat sınıflarına dahil elektrikli ve elektronik eşyalarla elektrik ampulleri ve evsel amaçlı kullanılan aydınlatma gereçlerini kapsıyor.

 

Nüfusu 400 bin Üzerindeki Belediyelerden Başlayacak

 

Nüfusu 400 bin üzeri olan belediyelerle başlamak üzere kademeli olarak tüm belediyeler tarafından atık getirme merkezlerinin kurulması planlanıyor.

 

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle elektrikli ve elektronik eşya atıkları çevre lisanslı tesislerde uygun teknolojiler kullanarak işlenecek ve yıllık 20 ton yağ, 40 ton gaz, 200 ton kurşun, 400 ton cıva ve 100 ton toner tozunun, kontrolsüz olarak alıcı ortama verilmesi engellenerek, lisanslı tesislerde geri kazanımı sağlanacak.

 

http://www.aktifhaber.com//elektronik-esyalarda-geri-donusum-610359h.htm

Bu haber 1656 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

BİLİM-TEKNOLOJİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Başarısı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Başarısı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Prof.Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatla...

Atık Piller Bitkilere Zarar Veriyor

Atık Piller Bitkilere Zarar Veriyor Anamur Çarıklar Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK Bilim fuarında iki öğrenci atık pillerin çevreye verdiği zarar...
    KONAK/LAR - KONUKLAR03 Nisan 2025

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi