anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 957  
»Toplam 14549281  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.117.171.149
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
TARSUSLU ŞAİRLER ABDURRAHİM KARAKOÇ'U ANDI

TARSUSLU ŞAİRLER ABDURRAHİM KARAKOÇ'U ANDI

Tarih 13 May?s 2015, 21:56 Editör

Türkiye'nin tanıdığı, son yıllarda yetişen önemli şairlerimizden büyük halk şairi Abdurrahim KARAKOÇ Tarsus'ta unutulmadı.

TARSUSLU ŞAİRLER ABDURRAHİM KARAKOÇ'U ANDI

 

Şiir akşamlarında Tarsuslu şairler Abdurrahim Karakoç'u andı.

 

Türkiye’nin tanıdığı, son yıllarda yetişen önemli şairlerimizden büyük halk şairi Abdurrahim KARAKOÇ Tarsus’ta unutulmadı.

 

Ünlü şairin kardeşi Bahattin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç, Abdurrahim Karakoç’un çocukla çocuk olan, büyükle büyük olan herkesle dertleşen memleketine âşık, dağlarda gezmeyi seven bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

 

Karakoçların şairliklerinin dedelerinden gelen bir yetenek olduğunu belirten Oğuz Karakoç, babaannelerinin ve dedelerinin okuma yazma bilmemelerine rağmen aklına gelen mısralarını hicalen hemen sıraladığını ifade etti. Oğuz Karakoç, Karakoçların 5 kardeş olduğunu ve hepsinin de şiir yazdığını kaydetti.

 

 

7 Nisan 1932 tarihinde Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü(Cela) köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda şiire merak sardı. Bu, aileden gelme bir merak diyebiliriz. Çünkü dedesi, babası ve kardeşleri de şairdirler. İlk yazdığı şiirleri 2 kitap olacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 'Hasana Mektuplar' ismi altında 1964 yılında 10.000 adet bastırdı. FEDAİ yayınları arasında çıkan bu eser kısa zamanda tükendi ve 2. baskısını yine 10.000 adet bastırdı.

 

1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi.1981 yılı Mart ayında emekli oldu.

 

Serdengeçti, Töre-Devlet, Ocak, Yeni Düşünce, Yenisey, Alperen yayınları olarak şimdiye kadar 12 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı.1985 yılından beri gazetecilik yapmaktadır. Bir ara politikaya girdi ve ayrıldı. Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı:

 

‘Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım'

 

30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir. Bilhassa VUR EMRI adlı kitap günümüz şairlerinin hiç birisine nasip olmayan kabulü görmüştür.

 

KENDİ DİLİNDEN, KENDİ TARİFİ

 

'Ebedî kudretin tek sahibinden alınan emir üzerine 1932 yılında dünyaya gelmişim. Çocukluğum şöyle-böyle geçti. Kıt imkânlara, kıtlık yıllarına rağmen hâlâ o günleri özlerim. Birçok kimseye o yılları anlatsam, 'Özlenecek neresi var? ' diyebilirler, amma ben hep çocukluk yıllarımı sevdim. Şiir yazmaya küçük yaşlarda başladım. Zaten bizim oralarda her genç şiir yazar. Bu tutku başka bir meşgalenin veya işin olmayışından kaynaklanıyor gibime geliyor. Ben de avareydim, boşluğumu şiirle doldurmaya çalıştım.

 

 

Benimle şiire başlayanlar yalnızlıktan, yardımsızlıktan dökülüp gittiler.

 

Bana gelince: Sağ olsunlar, iktidarların ve muhalefetin irikıyım politikacıları, ihtilal cuntacıları, 'bilimsel' cüppeliler, entelektüel züppeler, millî soyguncular, sosyete parazitleri, sermaye sülükleri, zulüm-işkence makineleri, adalet katleden hukukçular, dalkavuklar, üçkâğıtçılar v.s. hep bana yardımcı oldular. Şiir malzememi veren onlar, öfkemi bileyen onlar oldular. Yardımlarını inkâr etmiyorum, fakat teşekkür de etmiyorum.

 

Dinsizlerin değil, din düşmanlarının, yani İslâm düşmanlarının da az yardımı olmadı. Bir bakıma dinî duygularımın kuvvetlenmesine vesile oldular.

 

En uygun zamanda yaşadığıma inanıyorum. Yardımcılarım (!) var oldukları sürece yazmaya devam edeceğim. Allah (cc) kısmet ederse...'

 

Evli ve 3 çocuk babasıdır.1984 Ekim ayından bu yana Ankara'da ikamet ediyor. Şu anda hiç bir siyasi kuruluş, hiçbir mesleki dernek üyesi değildir. Hakkın yanında olanları sözleriyle desteklese de, şahısları övmek, beğenmeyince sövmek gibi basitliği kabul etmemektedir.

 

Yemini var, yazabildiği müddetçe yazacak. Kim bilir nereye ve ne zamana kadar...

 

Abdurrahim Karakoç, şahsiyet abidesi bir yiğit,bir bilge, bir alperen olarak hayatımıza giren en tatlı, en güzel şairlerimizden birisidir. İşte o güzel, o yiğit dostun şiir kitaplarını 'Alperen Yayınları' olarak yayınlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

 

ESERLERİ

 

Şiir kitapları: Hasan'a Mektuplar (1965) , El Kulakta (1969) , Vur Emri (1973) , Kan Yazısı (1978) , Suları Islatamadım(1983) , Beşinci Mevsim(1985), Dosta Doğru, Akıl Karaya Vurdu(1994) , Yasaklı Rüyalar(2000), Gökçekimi(2000), Gerdanlık-I(2000), Gerdanlık-II(2002), Gerdanlık-III(2005), Parmak İzi(2002), Düşünce Yazıları, Çobandan Mektuplar(Deneme)

 

Karakoç’u Tarsuslu şairler Başkan Halil Aksoy'un sunumu ile anarak şiirlerini seslendirdi.

Bu haber 1269 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KÜLTÜREL

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği MEŞYAD üyesi Şair Kemal KARSLI'yı anma programı düzenledi.

MEŞYAD'DA NURETTİN GÜNAY 'IN İMZA GÜNÜ

MEŞYAD'DA NURETTİN GÜNAY 'IN İMZA GÜNÜ Mersin Şairler ve Yazarlar Derneğinde Şair Öğretmen Nurettin GÜNAY imza günü etkinliği yaptı.
    KONAK/LAR - KONUKLAR03 Nisan 2025

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi