anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 1024  
»Toplam 14318728  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.207.160.209
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR

"TÜRK SİNEMASI VE ARTİSTLERİ" KİTABI ÇIKTI

Tarih 08 Ocak 2021, 18:24 Editör

Yazar Koral BORA tarafından kaleme alınan "Çocukluğumun Türk Sineması ve Artistleri" kitabı yayımlandı.

"TÜRK SİNEMASI VE ARTİSTLERİ" KİTABI ÇIKTI

 

Tarsuslu Yazar Koral Boro’nun yazdığı “Çocukluğumun/Gençliğimin Türk Sineması ve Artistleri” adlı kitabı Aratos Yayınları’ndan çıktı.

Üç bölümden oluşan kitapta, çocukluğu ve gençliğinin Türk Sineması ile daha çok sinema emekçisi figüranların ve karakter oyuncularının yaşam öykülerine yer verilmiş.

Sinemanın emekçilerine adanan “Çocukluğumun/Gençliğimin Türk Sineması ve Artistleri” kitabının yazarı Koral Boro şunları söylüyor, “İstedim ki benim kuşağıma sinemayı sevdirenler hatırlansın, benim kuşağımın anıları canlansın… İstedim ki dönemin en az star sinema oyuncuları kadar Türk sinemasına değer katan az sayıda başrol üstlenen, ama yeterince bilinmeyen oyuncular, yardımcı karakter oyuncuları, alt rol ve figüran rollerindeki oyuncular tanınsınlar, sahipsiz kalmasınlar.”

 

    

 

Koral Boro yazdığı önsözde, “Bu kitabın telif hakları ve gelirini, Türkiye’nin aydınlık geleceği için özveriri ve cesaretle toplumsal ve kültürel faaliyetler yürüten Aratos’a vererek destek olmaya çalıştım. Sizin ve ulaştığınız çevredeki insanların katkılarıyla bu desteğin olacağına inanıyorum” diyor.

Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık ise kitabın sunuş yazısında Türk sinemasının geçmişinin 100 yılı aştığını dile getirerek, “Koral Boro, kitabında sinemamızın emekçisi olan karakter oyuncuları ve figüranlarına yer veriyor. Onlar Türk sinemasının en çileli kesimi, unutulan yoksullarıydı. Pek çoğu zor yaşam koşulları içinde hayata gözlerini yumdu ya da kendi köşelerine çekilmiş ve varlıkları bile hissedilmiyordu” diye konuştu.

Yedinci sanat sinemanın kolektif bir sanat dalı olduğunu ifade eden Uğur Pişmanlık “Hiç kuşkusuz Yeşilçam sineması, Türk sinemasının mihenk taşıdır. Sinemada, bir filmin ortaya çıkış sürecinde yer alan senaryo, oyuncu seçimi, çekimler, ses, ışık, montaj, gibi aşamalarından geçer. Sonrasında ise, sinema salonlarında gösterime girmeden önce filmin tanıtımına ve izleyiciye duyurulma aşaması vardır. Ve bütün bu süreçler emek ürünüdür, sinema emekçilerinin ürünüdür.

 

                     

 

Sinema sadece “star” olarak nitelenen yıldızlarla değil aynı zamanda onlarla var oldu. Filmlerin konusu, kahramanları kadar sinemanın emekçisi figüranlar ve karakter oyuncularıyla güldük, ağladık. Ve en az jönleri kadar onlarla andık sevdiğimiz filmleri.

Türk sinemasının bugüne bıraktığı izler var. Sinema tarihine, sinemayı yaratan senaristlerin, yönetmenlerin ve oyuncuların bıraktığı bu izler, yapıtlarla kalıcılaşır ve geleceğe taşınır.

Sinemanın izleyicisi üzerinde de bıraktığı izler var. Bu da sinemanın toplumsal yaşamda kültürel gelişmeye dair bıraktığı izlerdir.

Koral Boro, doğup büyüdüğü Tarsus’ta çocukluk ve gençlik yıllarındaki sinema tutkusunu ve yaşamında, anılarda iz bırakan sinemamızın emekçi oyuncularının yaşam öyküleriyle birlikte konu alan bu kitabını Aratos Yayınları olarak okuyucuyla buluşturmaktan onur duyuyoruz.

Koral Boro’nun, “Çocukluğumun, Gençliğimin Türk Sineması ve Artistleri” kitabı da sinemanın emekçilerinin bıraktığı izleri kalıcılaştırma çabasına küçük ama anlamlı olduğu kadar da değerli bir katkıdır.”

 

Koral BORO kimdir?

 

1958 Tarsus doğumlu. Marmara Üniversitesi, Siyasal Bilimler mezunu. Özel bir şirketteki çalışma hayatını “Beyoğlu’ndan Sütlüce’ye” ile “İnsanlar ve Mekânlar” adlı kitaplarda topladı.

 

    

 

Türkiye toplumu üzerine düşüncelerinin yer aldığı “Toplumsal Manifesto” 1 ve 2 kitapları yayınlandı.

Çocukları ve gençleri biraz olsun dijital dünyalarından uzaklaştırma amacıyla “Çocukluğumun Oyunları”, “Çocukluğumun Oyuncakları” adlı kitabı da bulunan Koral Boro, iki çocuk babasıdır.

Bu haber 7666 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

FİKİR-DİL

"ARATOS FELSEFE YAZILARI" KİTABI YAYIMLANDI

Aratos Dergisi yeni kitaplar yayınlayarak yoluna devam ediyor.

BUGÜN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

BUGÜN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ Yazarımız Gazi MERT "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" yazısında ilginç tespitler yapmış...
    Ayağını yorganına göre uzat….18 Ekim 2024

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi