anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 71  
»Bugün 1593  
»Toplam 15302338  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 10.8.110.254
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
Anamur'da Engelliler Haftasında ANED Yeni Binasında

Anamur'da Engelliler Haftasında ANED Yeni Binasında

Tarih 12 May?s 2012, 00:31 Editör

Anamur'da da kutlanan Engelliler Haftası kapsamında ilçemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Anamur’da da kutlanan Engelliler Haftası kapsamında ilçemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

İlk olarak Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu gerçekleştirildi. Çelenk Sunumu sonrası konuşma yapan Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Narcı engellilerin toplumla bütünleşmiş bireyler olduklarını, engellilerin toplumsal hayatta karşılaştıkları sorunların çözülemeyecek problemler olmadığını ve insanların biraz daha duyarlılık göstermesi gerekliliğini vurguladı. Narcı konuşmasında insanların kendilerini engellilerin yerine koyması gerektiğini ifade etti.

 

Çelenk sunumunun ardından saat 14:00’de Anamur Belediyesi Belediye Meclis Salonu’nda Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi etkinliğinde engellilere yönelik program düzenlendi. Programda şiir dinletisi, saz dinletisi, tiyatro gösterisi ve slayt gösterileri gerçekleştirildi. Saat 15:30 da ise Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği yeni hizmet binası gerçekleştirilen törenle açıldı.

 

Anamur  Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin gayreti ile hazırlanan ANED yeni hizmet binası İlçe Kaymakamı Cemil Aksak, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, DYP Genel Başkan Yardımcısı Fahri Şen, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, BBP İlçe Başkanı Ramazan Çelik, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Basın Mensupları, vatandaşlar ve Engellilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

       

 

ANED Başkanı Hikmet Narcı, iki yıl önce 2010’un Mart ayında tek göz küçük bir büroda faaliyetlerine başladıkları ve derneğin bu güne kadar birçok yararlı faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Dağıtımı yapılan engelli araçları ile işitme cihazları ve diğer malzemeler hakkında bilgi veren Başkan Narcı, gerek eğitim gerekse ihtiyaçlı olan engelli vatandaşlarımıza yardımların devam ettiğini söyledi. Dernek Başkanı Narcı, kendilerine olan desteğinden dolayı Anamur Kaymakamı Cemil Aksak ve Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür etti.

     

 

Belediye Başkanı Mehmet Türe’de konuşmasında, Engelli, şehit ve gazi ailelerinin kendisine emanet edildiğini ve bu emanetin bütün ihtiyaçlarını büyük bir şerefle karşılayacağını söyledi. İki yıl önce tek göz bir büroda başlattıkları Dernek çalışmalarında Dernek Başkanı ve Yönetiminin üstün gayretleri olduğunu anlatan Başkan Mehmet Türe, bu konuda kendisini yalnız bırakmayan Anamur Kaymakamı Cemil Aksak’a da teşekkür etti.

         

 

Kaymakam Cemil Aksak da konuşmasında “Belediye ve kaymakamlık olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Kaymakam Aksak Dernek Başkanı Hikmet Narcı’yı geçirdiği rahatsızlıklara rağmen dernek faaliyetlerinde hız kesmeden çaba sarfettiği için kutladı.

 

Açılış programının son kısmında Dernek lokalinin yenilenmesi ve iç dizaynında ANED’i destekleyen firma temsilcileri Mehmet Uysal, Ferudun Nohut, Mehmet Bozdemir, İsmail Sülmen, Kemal Poyraz, Hüseyin Savcı, Adnan Altun, Mustafa Aybar, Veli Yıldız, Kerim Taş, Sadettin Göz, Toplum Destekli Polis Amirliği, Mehmet Demir ve Süleyman Karagöz’e plaketleri verilerek teşekkür edildi. Teşekkür plaketlerini Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Dernek Başkanı Hikmet Narcı verdiler.

 

Açılış Kurdelesinin kesilmesinden sonra engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyeleri ile lokalin içerisine kadar girebilmenin mutluluğunu yaşadılar. Engelli öğrenciler içeride Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin yanından bir an olsun ayrılmadılar. ANED’in yeni hizmet binasında otomatik açılan kapı sistemi,  bir adet engelli tuvaleti, tv, klima, masalar, 2 adet internete bağlanılabilen bilgisayar, kitaplık ve mutfak bölümü bulunuyor.

 

Program ANED Yeni Hizmet Binası içerisinde yapılan ikramlarla son buldu.

 

 

Bu haber 1939 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

ANAMUR KENT KONSEYİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYOR

ANAMUR KENT KONSEYİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYOR Anamur Kent Konseyi Kadınlar Meclisi 8 Mart Kadınlar Gününü bir dizi etkinlikle kutluyor.

MİNİKLERDEN ANAMUR ORMAN İŞLETMESİNİ ZİYARET

MİNİKLERDEN ANAMUR ORMAN İŞLETMESİNİ ZİYARET Anamur Kıbrıs ilkokul Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Anamur Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ettil...
    Anamur’un İçme Suyu Sorunu08 Nisan 2026

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi