anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 728  
»Toplam 14031146  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.221.67
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
PROF. DR. HÜSEYİN ELMAS'IN MERSİN ALTAMİRA SANAT GALERİSİ RESİM SERGİSİ

PROF. DR. HÜSEYİN ELMAS'IN MERSİN ALTAMİRA SANAT GALERİSİ RESİM SERGİSİ

Tarih 20 Nisan 2013, 09:24 Editör

Anamurlu Sanatçı Prof. Dr. Hüseyin ELMAS'ın resim sergisi Mersin Altamira Sanat Galerisinde açılıyor.

PROF. DR. HÜSEYİN ELMAS’IN MERSİN ALTAMİRA SANAT GALERİSİ RESİM SERGİSİ

(06 Mayıs-10 Haziran 2013)

 

        Anamurlu Sanatçı anamur sedir.com köşe yazarı Prof. Dr. Hüseyin ELMAS’ın resim sergisi Mersin Altamira Sanat Galerisinde açılıyor.

 

       İçerisinde yaşadığımız dünyada ülkelerin gelişmişlik düzeyleri artık, yetiştirmiş olduğu sanatçı sayısı ve üretmiş olduğu sanat eserleri ile ölçülmektedir. Gelişen dünyadaki yerimizi alabilmek ise, ancak sanata ve sanatçıya daha fazla değer verip, destek olmakla mümkündür. Sanata ve sanatçıya verilecek destek, onları daha fazla üretmeye sevk edecek, üretim arttıkça da kültür ve sanat alanında ilerleme kaydedilecektir.

 

          

 

       İçerisinde zengin kültür hazineleri barındıran Ülkemizde, son yıllarda kültür ve sanat alanında görülen hareketlilik, sanatçı ve izleyiciyi daha fazla mekânlarda buluşturma ihtiyacını doğurmaktadır. Bunun farkına varan Altamira Sanat Galerisi kuruluşundan bu yana pek çok sanatçıyı mekânında ağırlamış yüzlerce sergi gerçekleştirmiş, Mersin’in sanat hayatına katkı sağladığı gibi ülkemiz sanatının da gelişmesinde önemli bir görevi yerine getirmiştir.

   

        
 

       Altamira Sanat Galerisi, 06 Nisan 2013 tarihinde, gerek akademik gerek sanat ortamının içerisinde aktif rol oynamış açtığı sergiler ve gerçekleştirdiği sanatsal organizasyonlarla adından söz ettirmiş Prof. Dr. Hüseyin ELMAS’ı Mersin’li sanatseverlerle bir araya getirecek. Sanatçı, günümüze değin 15 kişisel resim sergisi gerçekleştirmiş bir hemşerimiz. Altamira Sanat Galerisi ile gerçekleştirdiği üçüncü, Mersin’de ise açılan beşinci kişisel resim sergisi.

 

        

      

Her ne kadar uzun yıllardır memleketinde uzakta olsa da açmış olduğu sergiler ve gerçekleştirdiği etkinliklerle kent hayatımıza katkı sağlayan sanatçı, 1967 yılında Anamur’da dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Anamur’da tamamladıktan sonra, 1986 yılında kazandığı Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne Araştırma Görevlisi 1999 yılında ise Yrd. Doç. Dr. unvanıyla öğretim üyesi olarak atandı. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Resim Bölümleri kurucu öğretim üyeliği ve bölüm başkanlıkları ile aynı fakültenin dekan yardımcılığı görevine atandı. Halen Resim Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.

  

         2008 yılında Doçent, 2013 yılında ise Profesör unvanı alan sanatçı, Günümüze değin 150 den fazla ulusal ve uluslararası karma resim sergisine katıldı. Yurt içi ve yurt dışı sanat kolonilerine katılıp çalışmalarda bulundu. 15 uluslararası bilimsel/ sanatsal organizasyonun gerçekleştirilmesinde aktif görev aldı. Uzunca bir dönemdir gazete, dergi vb. yayın organlarında sanata ilişkin düşüncelerini düzenli olarak kaleme alan sanatçının, yüzlerce eseri özel ve resmi koleksiyonlarda, müzelerde yer almakta olup, çalışmalarına Konya’da devam etmektedir.

 
          
                    
 
 

          06 Mayıs 2013 tarihinde Altamira Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergisinde yer alacak 25 eseri için Sanatçı, şöyle bir değerlendirmede bulunmaktadır:

 

          "Akademik çalışmalarım sırasında, önce geleneksel Türk Minyatür sanatı, daha sonra ise, geleneksel sanatlarımızın çağdaş sanat ile olan ilişkisi üzerine kuramsal araştırmalarda bulundum. Araştırmalarımın zamanla geleneksel mimariye de uzanması, süreç içerisinde Türk İslam Mimarisinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan “Kubbe’ nin, geleneksel Türk sanatlarının plastik ifade dili ve felsefesinin yapıtlarımda birleşmesine neden oldu. Mimariyle gelen geleneksel etkiler yıllardır yoğun bir incelemem altında olan Türk İslam sanatlarından “minyatür’ün, renk, kompozisyon ve biçim anlayışıyla birleşti.

 

          Yapıtlarımın ana kurgusunu oluşturan kubbe ve kubbe formuna eşlik eden kimi figürler (At, Güvercin, Mevlevi vb.) gene bizim geleneksel kültürümüzde var olan ve duygusal bağlamda günümüzde etkisini sürdüren motiflerdir. Bu motifler, geometrik bir anlayış içerisinde yüzeyde kurgulanır. Alışılmamış renk lekelerinin bir araya gelmesiyle oluşan kubbe formu, Anadolu’da sıkça rastlanan gerek, dini gerekse sivil mimarinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan “tuğla”nın değişik şekillerde dizilmesiyle oluşan ritmik yapıya kimi göndermeler yapar. Ve bir dönemin sanatıyla, günümüz arasında bağlar kurmaya çalışır. Yapıtlarım üzerine bir değerlendirme yapan Nemci Karkın: “Geleneksel kültürel olguların çağdaş sanat algısında kurgulanan estetik-mistik örgüsü, “kubbe”nin yapısal formuyla sağlanmıştır. Yapıtlarının ana kurgusunu merkezini oluşturan “kubbe” ve “kubbe formuna” yakın olan motifler, renk lekelerinin bir araya gelmesi ile duyarlı ve ritmik bir yansıma ortaya koymaktadır. Bu iki farklı sanat anlayışının (mimari-resim) plastik ifade biçimiyle örtüşen ve estetik bir söyleme dâhil edilen anlamsal değerlere ait olmanın yansımasıdır. Bu değerleri derinleştirmek, yüceliğin ilkelerine ait edilmiş estetik algıyla örterek kubbeyi yeniden tanımlamak girişimidir. Sanatçı ruhunun içinde saklanan özgürleştirmeyi, sterotipleştirmeden yüceltirken tüm iyi Anadolu’ya bakışından kopamamıştır. Kültürel homojenliğin öğelerini popüler kültür ikonu haline getirmeden kendi kültürel kimliğiyle özdeşleşen gerçekliğin üzerinde düşler kurmuştur” der.

 

         Bugün burada sergilediğim 25 eser aslında uzun süredir üzerinde çalıştığım bir projenin Kesitlerinden oluşmaktadır. 2015 yılında Ülkemizin değişik kentlerinde açmayı planladığım ve büyük boydaki çalışmalardan oluşacak projenin ön çalışmaları da diyebiliriz bunlara. Benim için önemli bir projenin ilk sergisinin memleketimde açılacak olması memnuniyet verici bir şey. Umarım Memleketimin ve güzel Ülkemin sanat hayatına olumlu katkılar sağlar."

 

          PORF.DR.HÜSEYİN ELMAS KİMDİR?

 
        
  
         HÜSEYİN ELMAS'IN KİŞİSEL SERGİLERİ
 
        

Bu haber 2815 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SANAT

SEVGİDE BULUŞMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

SEVGİDE BULUŞMA RESİM SERGİSİ AÇILDI "Sevgide Buluşma" Resim Sergisi Venüs Sanat galerisinde açıldı.

VENÜS SANAT GALERİSİ RESİM SERGİSİ

VENÜS SANAT GALERİSİ RESİM SERGİSİ VENÜS Sanat Galerisi uzun bir aradan sonra sergi sezonunu "İSTANBUL" ile açıyor
    Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi