![]() | |||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||||||
Sponsor Alanı
Anamur SEDİR
Anamur SEDİR 1993-1994-Aralık 1993 1. Sayı-Ocak 1994 2. Sayı -Şubat 1994 3. Sayı -Mart 1994 4. Sayı -Mayıs 1994 5. Sayı SaatHİKÂYELER
İmran AKSOY HikâyeleriAna MenüSponsor Alanı
Ziyaretçi Bilgileri
HAVA DURUMU |
ŞAİRLERİMİZE VEFA TOPLANTILARIBU KEZ "DOĞAN AKPINAR" KONUK ŞAİR OLARAK AĞIRLANDI. ŞAİRLERİMİZE VEFA TOPLANTILARI BU KEZ “DOĞAN AKPINAR” KONUK ŞAİR OLARAK AĞIRLANDI. Tarsus’ta kısa adı TAŞYAD olan Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği 21 yıldır varlığını sürdürürken bunun 12 yılını Şairlere ve şiire ağırlık vererek devam ettiriyor. Bizde Tarsus Kazan Ben Kepçe ekibi olarak bu hafta Tarsuslu şairlerin gecesine konuk olmduk. Onların içinden biri olarak hem şiir dinledik, hemde şiir okuduk.
Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği (TAŞYAD) bundan 12 yıl kadar evvel o dönemde şair ve yazar olan eğitimcilerden Salim Kara’nın başkanlığında Şiir akşamları düzenlenmeye başladı. Tarsus’lu Şairler ve Yazarlar bu yılda yeni sezonun 3. Toplantısını yaptı. Yarenlik Alanında bulunan Asutay İşhanı Güner Baykal toplantı salonunda bir araya gelen şairler şiir konusunda bilgi edinirken ayrıca yaşayan şairlerimizden Doğan Akpınar konuk şair olarak şiirlerini seslendirdi.
Etkinlikte Dernek başkanı Halil Aksoy başkanlığında yeni sezonun 3. Toplantısında aslen K.Maraşlı olan öğretmen Doğan Akpınar ailesiyle birlikte geceye katıldı. Doğan Akpınar kendini tanıtarak 36 yıldır öğretmenlik yaptığını ve bunun büyük bölümünü Tarsus’ta geçirdiğini söyledi. Eşinin Tarsuslu olması nedeniyle yarı Tarsuslu, yarı K.Maraşlı olduğunu ve bu iki kentide çok sevdiğini söyleyen Akpınar ‘Beni hayatta iken böyle bir vefa gecesi ile onurlandırmanızdan büyük mutluluk duydum” dedi ve bir şiirini seslendirdi. Daha sonra yerel şairlerde, konuk ettikleri Doğan Akpınar’ın şiirlerini söylediler. Etkinlikte Ahmet Erişik, Mehmet Ata Erişik sazıyla, Bayrak Sandal ise kavalı ile müzik ziyafeti sundular.
GECENİN SÜPRİZİ.. Yine gecenen bir sürprizi ise genç şairlerden Ahmet Erişik’in sazı ile doğaçlama olarak Doğan Akpınar’ın bir şiirini türkü şeklinde söylemesiyle. Bu jestte büyük alkışalırken Doğan Akpınar ve ailesini konuk eden TAŞYAD üyeleri toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.
ETKENLİKLERE DEVAM Yine her Cuma aynı yerde Asutay İşhanı Güner Baykal toplantı salonunda ilginç şiirleriyle tanınmış şairler anılacak.. Bu etkinliklere isteyen tüm şiir ve edebiyat dostları katılabilecek. Bu haber 1468 defa okunmuştur.
|
Sponsor Alanı
SANATIN İÇİNDEN ;Sponsor Alanı
|
|||||||||||||||||||
|
0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir.
Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder. Altyap?: MyDesign Haber Sistemi |
|||||||||||||||||||||