anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 43  
»Bugün 308  
»Toplam 15092732  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 10.8.243.39
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
İNSAN BEYNİNİ TAKLİT EDEN ÇİP

İNSAN BEYNİNİ TAKLİT EDEN ÇİP

Tarih 24 Temmuz 2013 Editör

İnsan beynini, elektronik devreler yardımıyla taklit edebilen çipler geliştirildi...

          İNSAN BEYNİNİ TAKLİT EDEN ÇİP

 

İnsan beynini, elektronik devreler yardımıyla taklit edebilen çipler geliştirildi...

 

İsviçre'nin Zürih Üniversitesi'nden bilim adamları yeni devrelerin, insan beynine büyüklük, hız ve enerji kullanımı bakımından benzer olduğunu belirtti.

 

Geliştirilen nöromorfik çiplerin, beyin gibi, gerçek zamanlı bilgileri kullanabildiğini ve parçası olan elektronik devrelerin belirli eylemleri gerçekleştirebildiğini belirten araştırmacılardan Giacomo Indiveri, amaçlarının insan beynine en yakın sistemi oluşturmak yani nöronların etkilerini doğrudan çipler yardımıyla taklit etmek olduğunu vurguladı.

 

Indiveri, hafıza, karar alma ve karara varmayı gerektiren testlerde, geliştirilen yapay duyumsal işlemde sisteminin başarılı olduğunu ifade etti.

 

Daha önce, güneş çıktığında otomotik olarak tentelerin inmesi gibi, çevreye göre tepki veren elektronik bir sistemin nasıl çalıştığının bilindiğini belirten Indiveri, geliştirilen çiplerle bunun beyinde nasıl meydana geldiğini gösterdiklerine dikkati çekti.

 

Yeni çiplerin, robotların yönlendirilmeden "özerk olarak" hareket etmesinde, daha iyi ve hızlı çalışabilen bilgisayarların üretiminde kullanılabileceği belirtildi.

 

 

http://www.aktifhaber.com/insan-beynini-taklit-eden-cip-826998h.htm

 

Bu haber 1394 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANAMUR

ANAMUR KENT KONSEYİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYOR

ANAMUR KENT KONSEYİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYOR Anamur Kent Konseyi Kadınlar Meclisi 8 Mart Kadınlar Gününü bir dizi etkinlikle kutluyor.

MİNİKLERDEN ANAMUR ORMAN İŞLETMESİNİ ZİYARET

MİNİKLERDEN ANAMUR ORMAN İŞLETMESİNİ ZİYARET Anamur Kıbrıs ilkokul Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Anamur Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ettil...
    Anamur’da Trafik Kaosu ve Otopark Çıkmazı15 Ocak 2026

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi