anamursedir-anamur dergi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı

Anamur SEDİR

Anamur SEDİR 1993-1994

   -Aralık   1993  1. Sayı
   -Ocak    1994  2. Sayı
   -Şubat   1994  3. Sayı
   -Mart     1994  4. Sayı
   -Mayıs   1994  5. Sayı

MAKİ DERGİSİ

MAKİ DERGİSİ-105

Saat

Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 58  
»Bugün 675  
»Toplam 14820569  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 10.3.21.76
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAVA DURUMU

ANAMUR
Türküler yetim kaldı

Türküler yetim kaldı

Tarih 20 Aral?k 2012, 23:55 Editör

Ünlü türkücü Kamil Sönmez bu sabaha karşı İstanbul'da hayatını kaybetti.

Ünlü türkücü Kamil Sönmez bu sabaha karşı hayatını kaybetti. İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi gören Kamil Sönmez, bu sabaha karşı 02.30'da yaşamını yitirdi.

            Başhekim Prof. Dr. Kürşat Tokel yaptığı açıklamada, " Kamil Sönmez yaygın bir beyin kanamasıyla geldi. Uyandırmaya çalıştık ama olmadı. Bu sabaha karşı 02.30'da kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.

KAMİL SÖNMEZ KİMDİR?

1947 yılında Perşembe-Ordu'da doğdu. Özellikle Karadeniz müziğinden türküler seslendiren Türk halk müziği sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

İlköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1967-1969 yılları arasında askerlik görevini yapan Sönmez, askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü.

Tiyatro’da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan "İnce Memed - Hekimoğlu" ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.

Kamil Sönmez, 1993 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Halk Müziği korosunda solisttir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

 

http://www.kenthaber.com/Haber/Genel/Normal/turkuler-yetim-kaldi/895f1d7b-72ef-4eb9-9648-08a5c186e4a7

Bu haber 1528 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SANAT

SAİDE ÇETİNEL MERSİN DEPREM SERGİSİ AÇTI

SAİDE ÇETİNEL MERSİN DEPREM SERGİSİ AÇTI Anamurlu Ressam - Yazar Saide MERSİN yaptığı ve yaptırdığı resimleri sergiledi, hem de kitabını tanıttı.

ANAMUR'DA ANA GÖKYÜZÜ DELİNMİŞ TİYATROSUNA BÜYÜK İLGİ

ANAMUR'DA ANA GÖKYÜZÜ DELİNMİŞ TİYATROSUNA BÜYÜK İLGİ Arslanköy Kadın Tiyatro Topluluğunun "Ana, Gökyüzü Delinmiş" adlı tiyatro gösterisi Anamur'da büyük ilgi gördü.
    İSLAM'DA KARGAŞA OLUR MU?30 A?ustos 2025

Sponsor Alanı

Sponsor Alanı

 

ANKET

ANAMUR OKULLARINDA SERBEST KIYAFET UYGULANSIN MI?




Tüm Anketler

0cak - 2012 / Her Hakkı Saklıdır / Kaynak gösterilip, sitemizin ilgili sayfasına link verilerek alıntı yapılabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir-Site ticari olmayıp, kütüre hizmet eder.
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi