"KENT SOSYOLOJİSİ VE KENT TARİHLERİ" KİTABI YAYIMLANDI


Açıklama: Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil'in;1. Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu : "KENT SOSYOLOJİSİ VE KENT TARİHLERİ"kitabı yayımlandı.
Kategori: ARAŞTIRMA-İNCELEME-RÖPORTAJ
Eklenme Tarihi: 25 ?ubat 2021
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 12:36
Site: anamursedir-anamur dergi
URL: http://www.anamursedir.com/haber_detay.asp?haberID=4109


“KENT SOSYOLOJİSİ VE KENT TARİHLERİ” KİTABI YAYINLANDI

 

Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil’in “1. Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu : “KENT SOSYOLOJİSİ VE KENT TARİHLERİ” kitabı yayımlandı.

Adını antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos’tan alan Aratos dergisi hem dergi hem de kitap yayıncılığına devam ediyor.

Aratos Dergisi yeni kitaplar yayınlayarak yoluna devam ediyor. Bugüne kadar derginin eki olarak yayınlanan kitapların sayısı 48’i buldu. Aratos Yayınları’ndan çıkan son kitap ise “Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri” başlığını taşıyor.

Tarsus’ta yayınlanan Aratos dergisinin Aralık 2020’de düzenlediği Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil 2. Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun konusu olan “Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri” başlığıyla sunulan bildiriler kitap olarak yayınlandı.

Aratos Kültür Sanatevi’nde gerçekleştirilen Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil 2. Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nda sunulan ve yayınlanan kitapta yer alan yazı ile bildiriler şöyle; “Kent Sosyolojisi ve Kültür Olgusu” Uğur Pişmanlık (Sunuş), “Kent ve Çevre Yönetiminde Etiğin Önemine Dair” Prof. Dr. Ruşen Keleş. “Bildiriler: “Türkiye’de Kentleşmenin Sosyal Değerler Boyutu ve Bu Bağlamda Ortaya Çıkan Sorunlar” Dr. Aydın Yaka, “Gazete Haberleri Üzerinden Kent Tarihi Okuması: Adana Abidinpaşa Caddesi Örneği” Y. Mimar Beliz Büşra Şahin/Prof. Dr. Fazilet Duygu Saban, “Tarihi Kentler Üzerinde Dönüştürücü Güç: Soylulaştırma” Dr. Öğr. Üyesi Demet Onur, “Tarihi Çevrede Yeni Yapı Tasarımının Kullanıcı Algısına Etkisi: Tarsus Örneği” Burcu Yıldız/Duygu Saban/Kübra Kaplan, “Sosyal, Ekonomik, Kültürel ve Teknolojik Değişimlerin

Geleneksel Tarsus Evlerinde Malzeme Kullanımına Etkisi” Rukiye Tüter/ F. Duygu Saban, “Geleneksel Tarsus Evleri” Uğur Pişmanlık.

Aratos Yayınları, geçen yıl ise ilk sempozyum kitabını “Basın Sosyolojisi” adıyla yayınlamıştı.

Edinilen bilgiye göre Aralık 2021’de gerçekleştirilecek olan Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil 3. Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun konusu ise “Göç Sosyolojisi” olarak belirlenmiş.

 

                          
 
                Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni, Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak şunları söyledi, “Tarsuslu sosyolog ve değerli aydın Prof. Cavit Orhan Tütengil anısına başlattığımız Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun ikincisini «Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri» başlığıyla gerçekleştirdik. Bir yanda çarpık kentleşme ve onun yarattığı sorunlar, diğer tarafta ise geçmiş yaşamların izlerini taşıyan tarihsel varlıklarımız olan kültür mirasımız. Hiç kuşkusuz bütün bunların merkezinde insan var. Kenti insanla birlikte alan bir yaşam kültürü oluşturmamız ise yaşadığımız kentleri anlamak ve onu doğru yönde dönüştürmekten geçiyor.  «Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri» sempozyumunda sunulan bildiriler, elinizdeki kitapla kalıcılaşmış oldu. Tarsus gibi zengin tarihsel köklere sahip bir kentte yaşamanın bilinciyle bu çalışmayı yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz”.
 
 

Haber: Yakup BONCUK-Tarsus