BİR BAŞKENTİN TARİHİ


Açıklama:
Kategori: KÖŞE YAZILARI
Eklenme Tarihi: 30 Eyl?l 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:00
Site: anamursedir-anamur dergi
URL: http://www.anamursedir.com/yazar.asp?yaziID=3547


           “BİR BAŞKENTİN TARİHİ”

 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası güzel ve olumlu işlere el atıyor.

Sempozyumlar, geziler, fuarlar ve yurtdışı gezileri yapılıyor.

Artı kültür ve sanata destek veriliyor.

Mesela,  Tarsus’un tarihi ve arkeolojik yapısını inceleyen ve belgeleyen yeni bir kitabın daha yayınına destek olunması alkışa değer.

Geçen gün başkan Ruhi Koçak ve başkan yardımcısı Fuat Togo ile kitabın hazırlayıcılarından Deniz Kaplan ortak bir basın toplantısı yaparak  ‘Bir Başkentin Tarihi ve Anıtları Tarsus”  adını taşıyan kitabı tanıttılar. Kitabın içeriği hakkında bilgi verdiler.

TSO binasında yapılan tanıtımda Koçak ve Togo, TSO’nun faaliyetlerinden birinin de Tarsus’un kültürel ve Arkeolojik tarihi kaynaklarının tanıtımına destek vermek olduğunu söylediler.

Koçak, ayrıca oda olarak Tarsus’un sosyal, ekonomik ve kültürel durumunu anlatan bir kitabın daha baskısına ve yayınlanmasına destek olduklarını söyledi.

Koçak ; “Bir Başkentin Tarihi ve Anıtları Tarsus  adını taşıyan kitabı Erkan Alkaç ve Deniz Kaplan hazırladılar. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

 Kitabın hazırlayıcılarından Deniz Kaplan ise Tarsus’un coğrafi konumu, Tarsus’un kurtuluş mitosları Tarsus sikkeleri, Gözlükule höyüğü, Donuktaş, Kleopatra kapısı, Tarsus hamamları, St. Paulus kuyusu ve kilisesi, Kubatpaşa medresesi, Ulu Cami,  Makam Cami,  Eshabı Kehf, Gülek ve Namrun Kalesi gibi değerleri içine alan bu kitabın hazırlanması ile kentin son 30 yılında ortaya çıkan eserlere ışık tuttuklarını söyledi.

Koçak ve Togo, bu eserin hazırlanmasında emeği geçen Yard. Doç. Dr. Erkan Alkaç ile Yard. Doç. Dr. Deniz Kaplan’a ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ettiler.

 

Koçak  ‘Bir Başkentin Tarihi ve Anıtları Tarsus”  adını taşıyan kitabı Erkan Alkaç ve Deniz Kaplan hazırladılar. Bizde Tarsus’un coğrafi konumu, Tarsus’un kurtuluş mitosları Tarsus sikkeleri, Gözlükule höyüğü, Donuktaş, Kleopatra kapısı, Tarsus hamamları, St. Paulus kuyusu ve kilisesi, Kubatpaşa medresesi, Ulu Cami,  Makam Cami,  Eshabı Kehf, Gülek ve Namrun Kalesi gibi değerleri içine alan bu kitabın basımına ve dağıtımına katkı  sunduk. Tarsus’umuz için ülkemiz için önem taşıyan böyle bir çalışmaya destek vermenin gururunu ve onurunu yaşamaktayız. Bu güzel eserin hazırlanmasında emeği geçen Yard. Doç. Dr. Erkan Alkaç ile Yard. Doç. Dr. Deniz Kaplan’a ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Koçak, yeni basılan “Bir Başkentin Tarihi ve Anıtları Tarsus” adlı kitaptan gazetecilerede bir tane hediye etti.

Bende Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, yeni bir kitabın daha yazımına destek olması nedeniyle kendilerine teşekkür ederim.

Ayrıca 700 öğrenciye kitap kırtasiye yardımı yapıldı. Bu da önemli bir destektir. Bunun içinde teşekkür ederim.

 

Yakup BONCUK